CategoriesAktuelnosti

“Zaposleni u NS preduzećima u SNS kampanji u BG”

GO Pokreta za preokreta Novi Sad ima pouzdane informacije da Srpska napredna stranka u Novom Sadu od idućeg ponedeljka do petka šalje zaposlene u gradskim javnim preduzećima da realizuju kampanju “od vrata do vrata” u Beogradu, saopštio je Pokret za preokret Novi Sad.

– Tih dana neće obavljati svoje poslove u javnim preduzećima, a obećana im je i dnevnica. Prema kvotama datoj od GO SNS-a u Novom Sadu, koji regrutuje zaposlene iz javnih preduzeća, tokom naredne sedmice iz Novog Sada za Beograd će svakog dana kretati oko 200 zaposlenih.

– Prevoz će biti organizovan vozilima javnih preduzeća, a moguće je i angažovanje autobusa. Na spisku su zaposleni iz “Vodovoda i kanalizacije”, “Gradskog zelenila”, “Čistoće”, “Puta”, “Parking servisa”, “Novosadske toplane”, SPC “Vojvodina”, “Stana”, “Lisja”, JGSP “Novi Sad”, “Informatika”, pa čak i zaposleni u “Carinskoj zoni Novi Sad” i gradskim upravama.

– Prvi polazak za Beograd je u ponedeljak i zaposlenima je rečeno da svoje porodične i druge obaveze usklade sa novim zadatkom. Koordinaciju njihovog odlaska i boravka u Beogradu preuzeli su predsednici pojedinih mesnih odbora SNS-a u Novom Sadu ili istaknuti aktivistiGO Pokreta za preokret Novi Sad smatra da ovo predstavlja tešku zloupotrebu javnih resursa i da bi moralo da reaguje tužilaštvo.

– Zaposleni koji primaju platu iz gradskog budžeta i od cena kimunalnih usluga, poput usluga iznošenja smeća, grejanja, održavanja zelenila umesto poslova u javnim preduzećima i upravama sprovodiće stranačke aktivnosti. Sa druge strane to je omalovažavanje zaposlenih jer se ucenama za radno mesto regrutuju za stranačke aktivnosti, na koje je većina njih prisiljena. Promenom vlasti u Novom Sadu takva praksa mora biti prekinuta – stoji na kraju saoštenja GO Pokreta za preokret Novi Sad.

Izvori: Direktno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *