CategoriesAktuelnosti

Podbarčani se žalili na nedostatak trotoara, parkinga, slabo osvetljenje, smrad iz klanice…

Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge razmatrane su predstavke koje su građani izneli neposredno pred Komisijom kao i predstavke koje su pismenim putem upućene na razmatranje.

Takođe, članovi Komisije razmatrali su i više odgovora pristiglih na ranije podnete predstavke, a koji će biti upućeni na adrese sugrađana koji su ih podneli.

Podbara

Sugrađanka sa Podbare se u ime žitelja Ulica patrijarha Čarnojevića, Tekelijine i Venizelosove obratila predstavkom u kojoj navodi više komunalnih problema, kao što su nedostatak trotoara, biciklističke staze, parkinga i autobuske linije. Prema njenim rečima, usled učestale gradnje novih stambenih objekata i povećanog broja stanara, a samim tim i automobila, prolazak pešacima je otežan, na nekim mestima i potpuno nemoguć zbog parkiranih automobila, a uveče je dodatni problem zbog slabog osvetljenja.

Ona, takođe, navodi i pojavu nesnosnog smrada koji se širi iz pravca Tekelijine ulice, za koji tvrdi da potiče iz privatne klanice, a neretko primećuju dovoženje kamionima žive stoke.

Dvoje sugrađana iz Ulice Jug Bogdana se obratilo povodom istog problema, koji nastaje ispred njihovih stambenih objekata za vreme padavina. Kako navode, na tom delu ne postoji atmosferska kanalizacija, pa se sva voda zadržava na trotoaru ispred njihovih ulaza što im otežava svakodnevno kretanje.

Adice

Na Adicama postoji problem sa gradskim prevozom, kako je navela sugrađanka iz tog dela grada. Prema njenim rečima, imaju samo jednu autobusku liniju koja ide u velikim razmacima, što je za naselje od oko 10.000 stanovnika, prema njihovom mišljenju, veoma malo. Takođe je navela i nedostatak kontejnera i kanti za smeće, a poseban problem im predstavlja kanal koji je zagađen i zatrpan smećem.

Izvor: mojnovisad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *